woensdag 28 december 2011

ABC - Mijn kijk op eten aan de hand van het alfabet

A is van  Afwassen.
Wat helaas na het koken ook moet gebeuren.

B is van Bier.
Hoewel een wijntje zoveel chiquer staat tijdens het eten, geef ik toch de voorkeur aan een biertje.

C is van Crème brulee, of toch maar Chocola?
’T Is allebei zo lekker…

D is van Döner.
Niet zo culinair, wel nog steeds lekker na het uitgaan.

E is van Eten natuurlijk!
Wat anders?

F is van Fruit.
Zo op de hand of als ingrediënt verwerkt. Lekker en gezond.

G is van Groente.
Toepasbaar in elk recept,eindeloos variëren en erg gezond.

H is van Hollands.
Op z’n tijd groente-aardappelen-vlees of een stamppot is niet verkeerd.

I is van Italiaans.
Mijn favoriete keuken. Maar dan wel zonder de olijven, want daar hou ik dan weer helemaal niet van. 

J is van Julienne.
Een kookterm die jullie waarschijnlijk niks zegt, maar ik wel veel toepas. Julienne is het in fijne reepjes snijden van ingrediënten, ziet vaak net wat mooier uit op het bord en is niet zo standaard. 

K is van Kaas.
Gesmolten op een ovenschotel of pasta, zo op een broodje, kaas doet het altijd goed!

L is van Lekker.
Hoe en wat je kookt of eet, het moet wel lekker zijn!

M is van Marsepein.
Want ja, ik ben gewoon een zoetekauw.

N is van Noordzee.
Omdat ik het liefst vis van eigen bodem eet, om de smaak én het milieu.

O is van Ovenschotel.
Snel, makkelijk en heel veel variaties mogelijk.

P is van Pasta.
En dan niet die voor op de boterham maar de Italiaanse variant. In alle soorten, maten en smaken, mij maak je er blij mee!

Q is van Quiche.
Leuk om te maken en mee te blijven variëren.

R is van Rood/Roze.
Als eten de kleur rood of roze heeft dan betekend dit automatisch dat het zoet is en dus vind ik het standaard lekker. Rode kool, roze drinkyoghurt, danoontjes, snoepjes, vruchtensap, rode bietjes, aardbeien, paprika, bessen, noem maar op.

S is van Scampi.
Gewoonweg heerlijk, net als alle vissoorten eigenlijk.

T is van Tapas.
Allemaal kleine hapjes, zo gezellig en smaakvol.

U is van Ui.
Niet heel bijzonder, maar toch de smaakmaker/versterker in vele gerechten.

V is van Variatie.
Ik probeer altijd een nieuw recept uit, wat anders te koken, ik hou van de variatie die de keuken en ingrediënten kunnen bieden.

W is van Wild.
Vooral in de koude wintermaanden een erg geschikt gerecht. Extrinsiek en smaakvol. Voor de liefhebbers.  

X is van miX.
Ingrediënten moeten een perfecte mix zijn, wil je een topmaal op tafel zetten. Maar ook binnen een  recept, moet alles goed gemixt zijn, wil je de gewenste structuur of smaak krijgen.

Y is van IJs.
Als verkoeling in de zomer, als tussendoortje of als dessert, ijs is altijd goed.

Z is van Zomer.
Asperges, aardbeien, frambozen, doperwtjes, het maakt niet uit, alle producten uit dit seizoen zijn heerlijk om mee te koken en te variëren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten