Ook in 2012 hebben trendwatchers weer een aantal trends voor ons op een rijtje gezet.
De belangrijkste trends in 2012 met betrekking tot eten:
- Het eten van tapas wordt populairder, vooral om het samenzijn en sociale aspect.
- Het gebruik van lokale en verse producten neemt toe in de Nederlandse keuken.
- Er ontstaat een opmars van genetisch gemanipuleerd voedsel waardoor voedsel tekorten kunnen worden weggewerkt. Genetisch gemanipuleerd voedsel kan de voedselvoorziening namelijk verdubbelen.
- Voedselveiligheid wordt opnieuw breed uitgemeten in de media.
- De trend van gezond en bewust eten zet zich ook in 2012 nog voort.
- Mannen staan meer in de keuken in 2012.
- 'Professionele' keuken apparatuur duikt op in de keuken van de gewone consument.
- In de keuken mag niets meer zichtbaar zijn, alles wordt netjes weggewerkt.
- Open keukens.
Tijdens het realiseren van plannen of bij het contact met opdrachtgevers kun je er je voordeel mee doen, dus onthoud ze vooral goed! Wie weet heb je er dit jaar nog wat aan...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten