zaterdag 7 januari 2012

Eerste keren

Bij mijn baantje als hulpkok heb ik de afgelopen jaren heel wat meegemaakt en geleerd. Veel dingen heb ik daar voor het eerst mogen ervaren.

Het was namelijk daar, dat ik voor het eerst:
- werd aangenomen op een baantje waar ik zelf voor had gesolliciteerd.
- kokskleding aan moest.
- met echte, goede keuken materialen zoals messen en machines mocht werken.
- iets kapot liet vallen wat niet van mij was.
- functioneringsgesprek had.
- iets opat wat eigenlijk niet mocht.
- vakantie/vrij vroeg.
- me in de vingers sneed.
- een salaris strookje ontving.
- veiligheidsschoenen aan moest.
- 's avonds en met feestdagen moest werken.
- een bord zelf mocht opmaken.
- meekreeg hoe een menukaart wordt opgesteld.
- culinaire gerechten heb geproefd.
- salarisverhoging vroeg.
- met het personeel mee at.
- me flink verbrandde.
- een kerstpakket kreeg.
- te laat kwam.
- een 'eigen kantje' mocht draaien.
- mee mocht denken over gerechten.
- nee durfde te zeggen.
- met exclusieve producten werkte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten